365 Gün Organik

365 Gün Organik
365 Gün Organik tüketebilirsiniz

12 Ağustos 2015 Çarşamba

NEDEN ORGANİK DİŞ MACUNU TERCİH ETMELİYİZ?



Diş macunları içeriğinde bulunan sodyum florür maddesi kimyasal bir zehirdir. Dişlerini fırçalamaya başlayan çocuklar çoğu zaman diş macununu yutar. Yüksek dozda flor, zeka geriliğine ve kansere neden olabilir. 5-6 yaş öncesi çocuklar, organik sertifikası olmayan diş macunu kullanmamalıdır.
Diş macunlarının içinde bulunan 'sodyum florür' isimli zehirli kimyasal, doğada kullanılan flor gibi doğal özelliklere sahip değildir ve birden çok zararı bulunur. Diş çürüğünü engellediği gerekçesiyle çocuklar için üretilen diş macunlarında da bu maddeler yaygın olarak kullanılmaktadır.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTİR.
Kanserojen özelliklere sahip olan bu kimyasal madde çocuklarda zeka geriliğine yol açar. Ayrıca, bağışıklık sistemini çökertir, enfeksiyonlara karşı direnci düşürür, üreme sistemine zarar verir ve kalıcı dişlerin çıkmasını geciktirir. Dişlerde bir takım beyaz lekelenmelere ve yumuşamalara neden olur. Dişlerin daha kolay çürümesine yol açar. Yani dişleri kuvvetlendireyim derken dozu aştığında sertleşme yerine yumuşama gibi bir sorun ortaya çıkmış olur. Kimya Mühendisi Mennan Diş macunları ve sabunlarda kullanılan kimyasal maddeler anne adayları için çok tehlikeli.
Florida Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de de satılan birçok ünlü diş macunu ve sabunun içinde bulunan triclosan maddesi anne karnındaki bebeğe zarar veriyor. Aynı zamanda ıslak mendillerde de bulunan bu madde, anne karnındaki bebeğin yeterli oksijeni almasına engel olur ve bu da bebeklerin beyinlerinde hasara neden olabilir.

Bitkisel, doğal, naturel gibi isimlerle piyasaya sunulan diş macunlarının çoğunun, diğerlerinden farkı yoktur. Organik ürünlerde sertifikasyon esasdır. Sertifika, denetim ve kontrol anlamına gelir. Çocuklarınızın ve kendi sağlığınız için florür vb. zararlı kimyasalları içermeyen, SERTİFİKALI ORGANİK DİŞ MACUNU tercih ediniz. www.365organik.com ‘da sadece sertifikalı, güvenilirliği belgelendirilmiş ürünler satılır.

İnstagram'da 365organik.com' u takip etmek ve benzer konularda bilgilenmek için tıklayınız:

 İnstagram'da 365organik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla İlgili Yorum Yaz: