365 Gün Organik

365 Gün Organik
365 Gün Organik tüketebilirsiniz

14 Eylül 2015 Pazartesi

Ortoreksiya Nervoza

Bu haftanın konusu;
Son yıllarda ortaya çıkan, Dünyanın en ironik hastalığı :  
Ortoreksiya Nervoza

Bunu sadece sağlıklı yemek yeme ile kısıtlı tutmayıp, Sağlıklı Temizlik ürünleri, sağlıklı kişisel bakım ürünleri ve Sağlıklı Tekstil ürünleri olarak da genişletmek mümkün.
Son yıllarda sayısı her geçen gün artan Organik Ürün üreticileri  “Ortoreksiya” hastalığına yakalanmadan Sağlıklı yaşamamız için için Üretiyorlar.
Ve daha önemlisi bu üretilen ürünlerin Sıfır başlangıç noktasından, tüketiciye ulaşana kadar her aşamasını denetleyen Denetim kuruluşları bulunmaktadır.
Sertifikalı Organik Ürünleri gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
(Tereddüt ettiğiniz durumlarda, ürün üzerinde Sertifika Logosunu arayın ve gerekirse satıcıdan Sertifika Belgesini göstermesini isteyin)

Bizler de tüketiciyiz ve müşterilerimiz adına bu kontrolleri hassasiyetle yapıyoruz.

www.365organik.com sitesinden sipariş vereceğiniz tüm ürünler SERTİFİKALI ORGANİKtir

 Ortoreksiyasız bir hafta dileriz.


Konu ile ilgili Cumhuriyet Gazetesinde çıkan haberi de sizlerle paylaşmak istedik bu hafta.

Zayıflık takıntısı ardından yeni bir yeme bozukluğu daha ortaya çıktı: Ortoreksiya Nervoza. Yanı sağlıklı yemek yeme saplantısı.



Dikkat! Her gün medyada ve internet’te paylaşılan sağlıklı beslenme önerileri henüz tanınmayan bir yeme bozukluğu olan Ortoreksiyayı tetikleyebilir.

1997’de Dr. Steven Bratman tarafından ortaya atılan ortoreksiya nervoza terimi, zarar verici bir düşkünlük noktasına kadar gelen sağlıklı yemek yeme saplantısı anlamına geliyor. ‘Ortho’ Yunanca’da ‘doğru’ ve ‘normal’ anlamına geliyor. Açlık hastalığı da denilen Anoreksiya Nervoza’da kişi besin alımına, kiloya ve zayıflığa karşı aşırı takıntılı olup çok düşük kalorili gıdalarla besleniyor. Blumiya Nervoza’da ise aşırı yemek yiyen kişi kusarak yediklerini çıkarıyor. Ortoreksiya’yı bu iki bozukluktan ayıransa zayıflık takıntısı üzerinden değil, bilakis ironik bir biçimde, sağlıklı olma arzusu, saf, temiz yiyecekler tüketme takıntısı sonucunda ortaya çıkması.
Spiker 38 kiloya düştü
Newcastle’lı televizyon sunucusu Carrie Armstrong, yürüyememesine sebep olan bir hastalık krizinden sonra ortoreksik oldu. Doktorların zamanla iyileşeceğini söylemesine rağmen hızla iyileşmek için yediklerini kontrol etmeye başlayan sunucu, başına gelenleri şöyle anlatıyor: “Kısıtlamalardan fiziksel bir yükselme yaşıyorsunuz-arınmak için can atıyordum. Önce eti, sonra süt ürünlerini kestim. Vegan oldum, fakat beklediğim mucizevi sonuçları göremiyordum. Sonra çiğ yiyecek diyetine daha sonra sadece meyve diyetine geçtim. Sonunda yalnızca organik kavun yiyordum. 38 kiloydum, dişlerim parçalanıyor saçım dökülüyordu” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla İlgili Yorum Yaz: